Vochtbestrijding

Hoeveel kost vochtbestrijding? En welke premies kan je krijgen?

Vochtproblemen zijn steeds een onaangename verrassing in huis. Je kan te maken hebben met verschillende soorten vochtproblemen. Maar welk soort vochtprobleem je ook hebt, het is altijd heel verstandig om er snel komaf mee te maken. Laat je je vochtproblemen aanslepen, dan is de kans heel groot dat ze alleen maar verergeren, en dat ze aanzienlijke schade aanbrengen aan je woning.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Eén van de vragen die we het meest krijgen, is hoeveel vochtbestrijding nu eigenlijk kost. Een heel begrijpelijke vraag natuurlijk, aangezien mensen hun geld graag uitgeven aan meer aangename dingen. Zomaar even een prijs plakken op vochtbestrijding, is niet zo eenvoudig. Het zal voornamelijk afhangen van de diagnose die gesteld zal worden. Heb je geluk, dan zijn je vochtproblemen bijvoorbeeld het gevolg van een lekje dat "snel" even gedicht moet worden. In dat geval kan de prijs wel meevallen.

Heb je minder geluk, dan kan het zijn dat je structurele werken moet uitvoeren om definitief van je vochtproblemen verlost te raken. In dat geval kan de prijs voor vochtbestrijding natuurlijk al snel oplopen. Afhankelijk van de werken die moeten uitgevoerd worden, kan de prijs van vochtbestrijding variëren van 500 euro tot enkele duizenden euro's.

Zelf doen of laten doen

Ben je van plan om de vochtproblemen zelf te lijf te gaan, dan kan je de totale kostprijs natuurlijk al aanzienlijk drukken. In dit geval moet je natuurlijk zelf zeker zijn dat je de juiste diagnose stelt, en dat je daadwerkelijk de oorzaak van de vochtproblemen aanpakt, en niet enkel de symptomen. Bovendien heb nog steeds enkele kosten, bijvoorbeeld voor de aankoop van speciale vochtwerende producten.

Voel je je toch niet zeker genoeg om de werken zelf uit te voeren, dan doe je best beroep op een professionele vochtbestrijder. Maar ook in dit geval kan je als consument verstandig te werk gaan om de totale kostprijs toch nog te drukken. Je hebt als klant immers genoeg keuze wat vochtspecialisten betreft. Profiteer van dit grote aanbod om prijzen van verschillende specialisten te vergelijken.

prijs en premies voor vochtbestrijding

Welke premies kan je krijgen voor vochtbestrijding?

Aangezien vochtbestrijding soms ingrijpende werken kunnen zijn, die de leefkwaliteit in je woning aanzienlijk kunnen verbeteren, beloont de overheid zulke werken door het uitreiken van premies. Werken in het kader van vochtbestrijding maken immers deel uit van de verzamelijk renovatiewerken die in aanmerking komen voor de Vlaamse Renovatiepremie of Vlaamse Verbeteringspremie.

Om in aanmerking te komen voor deze premies moet je wel voldoen aan een aantal strikte voorwaarden. Zo moet je huis bijvoorbeeld in het Vlaamse Gewest gelegen zijn, en moet je de wettelijke eigenaar van de woning zijn. Er zijn bovendien ook nog bijkomende voorwaarden op vlak van je inkomen en de facturen die je binnenbrengt.

De hoogte van de premie die je krijgt, hangt af van de hoogte van het factuurbedrag dat je aangeeft. Het bedrag dat je kan krijgen zal 20% of 30% van het totale factuurbedrag zijn, afhankelijk van je situatie. Het maximumbedrag dat je kan krijgen, is vastgelegd op 10.000 euro.